Mobila laddkabeln fungerar ej! Ringde till Support!

För andra gången så ringde jag Tesla support. Min mobila ladd adapter som jag använt i 1.5 månader slutade att fungera. Jag håller på att förbereda för att en elektriker skall komma på måndag. Därför drog jag ut förlängningssladden (220 V kabel) till min mobila laddare som jag haft inkopplad sedan jag köpte bilen. Passade på att rulla upp kabel och snygga till lite. Men…när jag sedan skall koppla in bilen så blinkar laddaren rött.

Ladd adapter blinkar rött

Laddaren blinkade rött med 3 snabba blinkningar innan den pausade lite och sedan repeterades detta om igen. Jag hade i sladden under en längre tid och drog ut kabel och stoppade in igen utan att problemet lösts. Testade med att koppla in i bilen men då visade bilen också rött.

Nästa steg var manualen:

Tesla mobile charger

Det visade sig att beroende på hur många gånger den röda ikonen blinkar så har man olika typer av fel.

Mobil laddare fellista

Men det gav inte så många ledtrådar utan jag fick ringa support 020-88 92 68. Efter att ha väntat 30 minuter så kom jag fram. (Lördag kl 12). Support startade på svenska men efter 5-10 minuter övergick väntrösterna till engelska.

Jag kom fram och kunde beskriva mitt problem! ”Har du förlängningssladd?” Jo!. Testa utan! Jag gjorde så och det fungerade direkt. ”Tesla rekommenderar inte att man förlänger sin mobila laddkabel”. Bytte ändå min förlängningssladd till en nyare och då kom laddningen igång igen.

På måndag kommer min elektriker och installerar 3-fas 11 kW väggladdare så då behöver jag inte ladda med min mobila laddare utan kan låta den ligga i bilen och vara redo för enkel laddning ute på vägarna.

Snabbt och bra support! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: