Nattkörning med Tesla model S!

Det är fantastiskt mysigt att sitta i en bil och köra nattetid. Detta är något jag alltid tyckt vara skönt och roligt. Naturligtvis passar det inte alla, men med en Tesla så blir det ännu bättre.

Du har full koll på vart du ska och hur du skall komma dit med din navigeringskarta. Om det är långt så kommer det in någon eller några stopp på vägen som ger dig möjlighet att sträcka på benen eller ta en mums bit.

Kvällsradion i P4 brukar jag välja. Kanske in just för de sena programmens skull utan för att sporten kommer dess förr innan. Numera i Tesla så har jag valt Spotify istället där jag hoppar mellan gamla godingar från 80- och 90-talet.

Skärmen tar mycket uppmärksamhet men genom att vrida ner styrkan med höger rattknapp till 1 så får du bästa möjliga läge där du ser men det är ändå inte för starkt. Min ”gamla” Saab 9-5 hade ”Nattläge” där alla reglage släcktes utom hastighetsmätaren och när det närmade sig så tändes också tankmätaren upp vid behov. En mörker funktion kanske för Tesla att titta på? Det gav ett avkopplat läge med radion på men helt släckt.

Det magiska med att köra på natten är kombinationen mellan lite trafik, få möten, avkoppling och musik.

Tesla har flera ljudanläggningar. Vitnos har ett 7 högtalarsystem. Men har du beställt ”Ultra High Fidality Sound Package” så har du 12 högtalare och en bas på 8 tum som sitter framför framstolarna. Vid soltak så har bilen en annan profil så att du får en perfekt ljudprofil.

Använd ljudinställningarna:

Audio settings 2.png

Notera att basen oftast bör placeras högt så du känner ljudet.

Audio settings 1

Placera gärna ljudbilden så du är i fokus och då kan höra ljudet från alla riktningar. Volymen väljer du genom att använda vänster rulle på din ratt.

Superladdare på natten kan också vara mysigt. En egen stund för att rasta benen. Jag tog tillfället att stanna till mitt i Småland på Lagan. En mycket mysig plats inne på en herrgård med skog och vatten runt om. Just vid detta tillfälle så var jag själv klockan var 2 och en sådan upplevelse måste jag också inkludera som trevligt i nattkörningen.

lagan

En funktion som Tesla model S & X har är att man kan ställa framljus som ”Auto” vilket innebär att bilen hoppar mellan helljus och halvljus. Snyggt i Smålands mörka skogar!

Mysigt på natten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: