Få söker bidrag för villaladdare!

Ladda-hemma stödet infördes av Naturvårdsverket 2018 för att sprida laddstationer till alla villaägare i Sverige. Staten har varit med och bidragit med 90 MSEK om året i 3 år inledningsvis 2018-2020.

Nu under hösten första året så har det visat sig att bara 15% av bidraget har delats ut. 1762 bidrag totalt.

Sök bidraget här:

Naturvårdsverkets Ladda-hemmabidrag

Det finns olika bidrag att söka som om du har ett gemensamhetsboende så kan man söka ”Klimatklivet” som ger större och utförligare bidrag till bostadsrättsföreningar.

Ladda-hemma bidraget är ett bidrag som du kan söka som fastighetsägare privat. Pengar får man i efterhand genom att söka och bifoga kvitton och beloppet är begränsat till 10000 kr där man kan söka medel för 50% av laddenheten och 50% av arbetet att få dit enheten.

Lite konstigt tyckte jag det var att man efteråt kunde söka då man inte visste om det fanns bidrag att söka. Elcykelbidraget tog slut under hösten så det finns inga pengar kvar att söka i år pga. att pengarna är slut! Har du siktat in dig på en cykel och köper en för dyra pengar och skickar in så blir det inget bidrag längre!

Samma skulle kunna hända med elbilsladdare men som det ser ut är beloppet som budgeterats i överkant så det finns pengar att få. Notera att för att söka bidraget och installera en laddare så behöver man inte äga en bil utan man kan installera nu och använda senare eller använda den för besökare och vänner så länge.

Själv kommer jag installera 2 eluttag. En Tesla typ 2 laddstation 3-fas och ytterligare ett 3-fas industrikontakt. Den röda 3-faskontakten som man kan använda för den framtida andra bilen. Installationen kommer göras av proffs som gjort ett 30 tal Tesla installationer sedan tidigare och som inför jordfelsbrytare och extra elcentral bara för garaget.

Du kanske inte behöver elstation just nu men det kan vara bra att veta att det finns pengar att få under de närmsta 2 åren för hushållet.

Passa på att installera elbilsstation!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: