En ros till Janny på service!

Vitnos har varit inne på service i 6 dagar. Inget problem i sig pga att jag haft en lånebil hela tiden och klarat av mina dagliga sysslor.

Det som jag har beställt och som jag fått hjälp med vid detta besök i Malmö var:

 • 8000 mila service (trots att bilen gått 9400 mil)
 • Köp av el laddar station (Tesla laddare 3-fas)
 • Knakande styrning fram
 • Uppdatering av programvara 9.0
 • Kondens på backkameran
 • Byte däck nödvändig? Om så skickade jag med vinterdäcken.
 • Däcktryck (2.8 bar)  och varning av däcksensor som krävde uppdatering
 • Byte 12V batteri (varning har kommit för detta)
 • Stora 17″ skärmen startar inte på morgonen (Troligt pga 12V)
 • Rassel ljud höger bak säkerhetsbälte
 • Frunk-luckan fram glipar. Möjlig att åtgärda innan vinter?
 • Tankluckan har hakat upp sig vid tillfälle. (åtgärd?)
 • Smörja listor inför vintern

Eftersom denna bil tidigare blivit servad av Tesla i Göteborg och sedan av Tesla i Stockholm och detta var första gången som bilen besöker Tesla service i Malmö så önskade jag en större översyn och hjälp. Det kan tyckas lite överdrivet men om jag skall lämna in bilen för service regelbundet så kan det vara bra att testa servicen lite extra så här en första gång.

Det var Janny som glatt tog emot mig på service denna gång. Glad och trevlig samlade hon ihop alla mina önskemål enligt listan ovan. Därefter så fick jag en Mercedes-Benz C200 hyrbil vilket var lite överraskande. Man hade tänkt sig att få en annan Tesla och enligt vad jag förstår så var detta det normala fallet men pga. för många kunder denna dag så fick de låna in 2 bilar. När jag senare fick reda på att de måste behålla bilen några dagar så åkte jag till baka och fick bytt till en svart Tesla 85 från 2014 istället för bensinaren.

Det tog inte många minuter på jobbet innan Janny ringde för att få min pinkod. Något som jag borde ha kopplat bort innan jag lämnade över nyckeln tycker jag (Glömde detta men informerar er alla om att det kan vara en bra idé). När översynen var klar och teknikerna funnit en del som de var tvungna att byta ut och beställa från Holland (Teslas Europalager). Det var detta som sedan tagit några dagar att få ihop.

Janny ringde tillbaka och informerade om detta. Tack! Men sedan ringde teknikern på lördag morgon om pinkoden igen. Då blev jag lite ställd och tvekade in i det sista innan jag gav efter och gav också honom min kod. Han hävdade att han behövde jobba på helgen för att bli klar till måndagen men det klarade han inte utan först under tisdagen kunde jag återfå vår Vitnos.

Checklista vid service

 1. Lista på serviceåtgärder
 2. Ta bort pinkod från bilen

Service placerar bilen i verkstads läge så mobilkontakt försvinner och styrning men pinkoden fixar de inte.

Den totala servicen kostar lite ja, men det känns nödvändigt för att känna sig trygg med bilen och uppdaterad!

Ett stort tack till Tesla Malmö!

Nu har Vitnos besökt alla 3 servicestationer i Sverige under sina 4 år…

Tesla service karta 2018

Tesla servicestationer idag 2018!

Jag hittade information om varför min service blev billig men tog 6 dagar:

”I mars utfärdade Tesla den största återkallelsen i sin historia. Återkallelsen involverade styrsystem i 123.000 Model S sedans. Tesla sa att fem bultar som är ansvariga för att drivmotorn är på plats kan korrodera, bryta eller lossna, vilket kan leda till förlust av servostyrning.

Men företaget sa också att problemet var sällsynt och mest sannolikt att hända i kallare områden som använder en viss sorts salt för att minska mängden is och snö på vägen. Enligt Tesla var problemet endast relevant för modeller S-fordon som byggdes före april 2016 och hade påverkat bara 0,02% av modell S-fordon vid den tidpunkt då återkallandet meddelades.”

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: