Hur klarar Teslan höstens fukt?

Min Tesla lånebil har öppningsbart glastak. På nätet har jag läst om personer som haft problem med att det skulle kunna läcka in den vägen. Så kan säkert vara fallet men nu när jag studerade konstruktionen så ser det väldigt tätt ut sålänge man smörjer sina tätningar så glaset kan glida på plats. Har inte märkt av något läckage.

Fronten på denna model S från 2015 har liksom tidigare årgångar en lucka i fronten som släpper in vatten och fukt när man är ute och kör. Min vitnos glipar rätt mycket. Kan bero på hur mina tidigare ägare stängt ”frunken”. Den ser ut lite som ett V. Denna lånebil följer utseendet mycket bättre och jag har inte sett något läckage än så länge.

Öppnar man bagaget så börjar det droppa vatten lite överallt. Bra fungerande avrinning verkar inte vara prioriterat. En svaghet som verkar bestå enligt bilar 2014-2015 som jag testat.

Sammantaget rörande fuktighet och vattenläckage så röstar jag nog för det sköna utseendet före lite vatten här och där. Detta kan var och en tycka till om?

Fukt har jag också på kameror och sensorer. Min kamera bak har inte varit funktionsduglig under den senaste veckan. Service tittar över detta men det ser ut att vara fukt i eller på kameran. Denna hyrbil har inte detta problem med fukt på sensorer/kamera fram var så stor idag att adaptiva farthållaren inte gick att använda. Det var mycket signaler i bilen då jag inte gav mig utan försökte om och om igen utan att lyckas.

Däckmässigt så är inte hösten något problem. Den låga tyngdpunkten är guld värd för greppet. Detta är en av de bästa delen på en Tesla. Att batteri packet sitter så lågt så tyngdpunkten sjunker och stabiliteten blir bättre. Trots att bilen ser stor ut så konkurrerar Teslan med tyngdpunkter som bästa Porsche eller Ferrari.

Handtagen ser väldigt blöta ut. Detta ser jag som ett problem rent allmänt att fukt lätt rinner in i dörrarna och kan orsaka tokigheter. Vita väta jag men tänk sedan i vinter när det blir frost och is på och i handtagsanordningen. En av dörrhandtagen har blivit utbytt på vitnos men jag hoppas det skall klara sig ett tag framöver.

Lycka till ute på höstvägarna!

Tesla höstbild

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: